Lins- & bönbiffar med halloumi 

Jag experimenterar för fullt med matlagandet nu för att hitta nya sköna gröna rätter. Såg ett recept på tv med halloumi och zucchini, men hade ingen zucchini hemma. Såg sen ett recept med vita bönor istället för zucchini, men hade inte tillräckligt… så då trollade jag fram det här receptet istället; mina alldeles egna lins- och bönbiffar med halloumi.

Du behöver:
1 pkt kokade vita bönor
2 dl röda linser
1 st tärning grönsaksbuljong
1 förp. halloumi
2-3ägg
1-2dl Solrosfrön
Srircaha sås
Smoked paprika
Vitlökspulver
Fryst koriander(eller färsk om du har det)
Salt
Valfri olja att steka i(jag hade ekologisk rapsolja från Gunnarshögs gård, men är du riktigt nyttig är det ju bra med kokosolja istället, äter du á la LCHF kan du ju använda smör, your choice!)

Gör såhär; 
Koka de röda linserna med buljongtärningen i 10 minuter. Häll under tiden av de vita bönorna å sköj dem i vatten. 


Plocka fram halloumin och riv den på ett rivjärn/mandolin så att bitarna blir i storlek ungefär som de röda okokta linserna. 

Lägg sedan linser och bönor i en skål – mixa med stavmixer, häll därefter i Sriracha-såsen(valfri mängd beroende på hur starkt du vill ha det), ös i koriander(så mycket som du gillar), vitlökspulver, och smoked paprika-pulver(mängd är upp till smaklökarna). 

När du är nöjd med smaksättningen så vänd ner solrosfrön och den rivna halloumin. Knäck därefter i 2 ägg. Blanda igen. Smeten ska vara ganska så lös, så blir biffarna både möra och frasiga.

Häll på en hel del olja i stekjärnet(jag friterade i princip mina biffar). Lägg ut en klick å tryck till med stekspaden. Provstek först en och se hur den håller ihop, vill den inte hålla ihop så knäck i ett ägg till. Stek på medelhög temperatur, dock ej för lågt, det ska ju bli lite go yta på biffarna. Stek tills vackert gyllenbruna å vänd.


Servera förslagsvis med bönpasta där du vänt ner pesto, bladspenat å körsbärstomater – det gjorde nämligen vi både vi och Felicia(vår treåring) älskade det! 

Lycka till! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s